İnsan sağlığı ve iyi bir yaşam için hizmet etmek fedakârlık ister. İnsanlık adına faydalı olabilmek için küresel rekabetin de farkında olmak gerekir. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile bütünleşerek üretim gerçekleştiren Humanis, mevcut kaynaklarını toplum ve çevre için de verimli şekilde kullanmayı görev edinmiştir. Çünkü “İnsan” için faydalı olabilmek, beraberinde doğaya ve ekonomiye de saygılı davranmayı getirir. Humanis, sürdürülebilirlik kapsamında dünyayı gelecek nesiller için küresel ölçekte, toplumsal sorumluluk bilinci ile iyileştirme çalışmaları yaparak ilerler.
Humanis, Sürdürülebilir “Güçlü Gelecek” fik rinden hareketle çıktığı yolda “Sermaye Ötesi Değerleri”nden aldığı güçle yaklaşımını üç ana kulvarda önceliklendirir: Çevre, Toplum, Finans. Humanis, bu alanlarda mevcut kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalışırken, faaliyetlerinde sürdürülebilir karlılık hedefliyor, çalışmalarını inovasyon ve Ar-Ge ile şekillendiriyor. Sürdürülebilirlik bilincini şirket kültürü olarak benimseyerek, çalışanlarını sürece etkin olarak katılmalarını sağlıyor. Sadece çalışanlarını değil, paydaşları arasında da sürdürülebilirliğin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor.
Sürdürülebilirlik yaklaşımını, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile bütünleştiren Humanis, bu doğrultuda, 2022 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacısı olmuştur. Ayrıca, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi tarafından hayata geçirilen İklim Hedefi Hızlandırma Programı’na (Climate Ambition Accelerator) katılmıştır. Program kapsamında bilim temelli emisyon azaltım hedeflerini belirleme ve net sıfır hedefine ulaşmaya yönelik kısa, orta ve uzun vadeli strateji ve planlama çalışmaları yapmaktadır.
Humanis, sürdürülebilirlik “Sürdürülebilirlik Komitesi” çalışmaları kapsamında yürütülmektedir. Komite çalışmalar ve elde ettiği sonuçları düzenli bir şekilde üst yönetime raporlamakta; aldığı geribildirimler ışığında ve şirket stratejisine uygun bir şekilde gelişim alanlarına odaklanmaktadır.
Üretim süreçleri başta olmak üzere tüm operasyonlarında öncelikli hedefi çevreye ve topluma duyarlı davranmaktır. Bu bakış açısıyla oluşturulan “Humanis Çevre Politikası” ve sahip olunan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ışığında operasyonlarını gerçekleştirmektedir.
Humanis Sürdürülebilirlik Raporu 2022Türkiye Acil Tıp Derneği ve Acil Tıp Asistan Birliği tarafından düzenlenen “14 Mart Tıp Bayramı Koşusu”na sponsor olundu. 13 Mart 2022 sabahı gerçekleşen organizasyonda Covid-19 pandemisinde kaybedilen sağlık çalışanları anıldı. Ankara Eymir Gölü’nde 5 Km’lik ve 10 Km’lik parkurda gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe 800’den fazla koşucu katıldı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs salgınında en ön saflarda yer alan kahraman sağlık çalışanlarına moral ve destek vermek için 2021 yılında Aktif Destek Hareketi başlatıldı. Proje çerçevesinde kamu hastanelerinin acil kliniklerindeki hekim dinlenme odaları, sağlık çalışanlarının moral ve destek bulacakları “Aktif Odalar”a dönüştürüldü. Türkiye’nin önde gelen markalarının da gönüllü destek verdiği proje kapsamında, Ozon cihazlarıyla havası temizlenen odalar hazırlandı, bilgisayardan televizyona, perdesinden parkesine, mobilyasına, masasına, dolabına kadar pek çok detayın düşünüldüğü rahat ve motivasyonel bir ortam yaratıldı.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), her yıl Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin imzalandığı gün olan 20 Kasım'ı “Dünya Çocuk Günü" olarak kutluyor. Humanis, sözleşmenin imzalanmasının 30. yılında UNICEF'in çocuklar için dünyada gerçekleştirdiği çalışmalara katkı sağlamak için UNICEF Türkiye Milli Komitesi'nin “Altın Kanat Destekçisi" oldu.
Sanatın farklı disiplinlerinde önemli eserlere imza atan Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun bugüne kadar hazırlanan en geniş kapsamlı retrospektif sergisi “Sevmek Güzel Meslek” Ankaralı sanatseverlerle buluştu.
Humanis, bir çağa damgasını vuran ve dünyanın en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında, ‘’Bir Hürriyet Türküsü’’ fotoğraf albümüne imza attı.
2015 yılının en büyük sanat etkinliklerinden biri olan İbrahim Karaoğlu küratörlüğündeki “Ellerin Büyüsü” Sergisi Humanis’in katkılarıyla Ankara, Antalya ve İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dünyaca ünlü Alman plastik cerrah Prof. Dr. Hans Zilch’in koleksiyonunda; Pablo Picasso, Auguste Rodin, Salvador Dali, Eugène Delacroix, Le Corbusier, Man Ray, Joseph Beuys, Georg Baselitz gibi dünya sanatına yön veren efsane sanatçıların eserlerinin yanı sıra, Türk sanat tarihine adını altın harflerle yazdırmış Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve İbrahim Balaban gibi ünlü Türk sanatçıların eserleri de yer aldı.
Dünyada kıtalar arası koşulan ilk ve tek yarış olan maraton (42.195 km), 15 km ve 10 km koşuları ile 8 km’lik halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride koşulan 37.İstanbul Maratonu'nda Humanis çalışanları, doktorlar ve eczacılar bir araya geldi.
Humanis, “Yardım İçin Koşuyoruz” kampanyası ile doktor ve eczacıları önemli bir sosyal sorumluluk projesine davet etti. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) adına bağış yapılan proje kapsamında, doktor ve eczacılardan oluşan “Yardım için Koş Ekibi”, İstanbul Maratonu’na Türkiye’nin ilk kadın Ironman’i ve milli atlet Bahar Saygılı moderatörlüğü ve Oktay Güneş’in antrenörlüğünde hazırlandı.
Sanatın iyileştirici gücüne olan inancımızla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Eşsiz iç mekân resimleriyle öne çıkan ünlü ressam Şevket Dağ’ın şimdiye kadar sergilenmemiş 65 eserinin bir araya getirildiği, ‘Zaman ve Mekânın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ’ sergisini sanatseverlerle buluşturduk. Sergide Dağ' ın ünlü “Ayasofya İçi” eseri de dahil olmak üzere toplam 65 tablosu, eskizleri, kullandığı paleti, boya kutusu, şövalesi ve yazışmaları gibi kişisel eşyaları da yer aldı.